Nabídky zboží

Akční zboží

Maxi vita Premium Kloubní výživa 30 tablet 25,9 g

Maxi vita Premium Kloubní výživa 30 tablet 25,9 g

109 Kč

Výrobce: Maxi Vita
Katalogové číslo: 14635
Označení:
Dostupnost: skladem


Maxi vita Premium Kloubní výživa 30 tablet 25,9 g

Pomáhá zmírnit bolesti kloubů.

Artróza, onemocnění kloubů, je jedním z nejčastěji se vyskytujících zdravotních problémů současné společnosti. Začíná se projevovat okolo 40. roku věku člověka a postihuje cca 20% lidí. Se vzrůstajícím věkem stoupá i procentuální výskyt artrózy u dané populační skupiny.

Jedná se prakticky o problém „opotřebení" kloubů.  Kromě věku mají na toto vliv i další zatěžující okolnosti, jako např. nadváha, časté nošení těžkých břemen, další nevhodné zatěžování kloubního aparátu nebo také onemocnění cukrovkou. Kloubní chrupavky se nestačí kvůli zvýšené zátěži regenerovat a dochází k poškození kloubů a k omezení jejich funkčnosti.

Není vhodné problémy s kloubním systémem řešit pouze pomocí užívání léků na potlačení bolesti. Pocit bolesti sice ustoupí, podstata samotná, tj. poškození kloubních chrupavek či vznikající zánět, ale zůstává. Vhodnými látkami, které působí přímo na regeneraci kloubních chrupavek, mají protizánětlivý účinek a chrání chrupavky před destrukcí, jsou glukosamin sulfát a chondroitin sulfát. Právě na obsahu těchto účinných látek je založen přípravek MaxiVita zdravé klouby.

Glukosamin sulfát je nedílnou součástí zdravé kloubní chrupavky. V případě jeho nedostatku dochází k onemocnění a poškození chrupavky a následně k postižení kloubů, bolestem či snížení pohyblivosti kloubu. Glukosamin sulfát stimuluje tvorbu nové chrupavky a působí protizánětlivě. S přibývajícím věkem se snižuje schopnost organizmu glukosamin vytvářet a proto je velmi vhodné jej perorálně doplňovat.

Chondroitin sulfát je hlavním komponentem mezibuněčné hmoty chrupavky. Chrání chrupavku proti destrukci. Váže na sebe vodu, čímž udržuje pružnost chrupavky a tím i její pevnost a tvar. Pomáhá při tvorbě proteoglykanů, které lze považovat za viskozní mazadlo nacházející se v pojivových tkáních. Tekutina umožňuje výživu chrupavky a vrací jí potřebnou pevnost a pružnost.

Dodáním těchto látek do organizmu docílíte prevence onemocnění kloubů, zmírnění problémů s klouby, snížení ztuhlosti a zvýšení hybnosti kloubů, podporujete regeneraci chrupavky a zmírňujete pocit bolesti kloubů.

Výše uvedené substance patří k nejvýznamnějším nesteroidním antirevmatikům, které zmíněné typy kloubních problémů účinně potlačují, v řadě případů dokonce odstraňují.

Aktivní složky v 1 kapsli glukosamin sulfát 500 mg chondroitin sulfát 200 mg

Dávkování: dospělí 1 kapsle denně, zapít dostatečným množstvím tekutiny. Bez přidaného cukru. Vhodné  pro diabetiky.

Podobné zboží




© 2024 - Felidas.cz / Vytvořeno a hostováno u Abtera, s.r.o.